WORKSHOP: ALCHYMIE STABILITY

ALCHYMIE STABILITY 

aneb 

Rovnováha pěti kóš 


S nabytou stabilitou je v našem životě mnohem méně rozkolísanosti na všech úrovních.
První úrovní je stabilita fyzická, kterou ladíme a posouváme především ve stojných pozicích, vychází ze stability naší pánve, středu těla a primárně z chodidel. To nám dovoluje kontrolovat ze stabilní základny zbytek těla. Na jedné straně vychází stabilita z chodidel opřených pevně o zem a šíří se vzhůru, na druhé straně se rozšiřuje dál z oblasti středu těla a další síly posouvají koncové části těla zpět do středu. Vytváří se tak lehce protichůdné síly vedoucí k uzemnění a síly odstředivé, respektive dostředivé.
Stabilita není neměnnost, rigidita. Být stabilní znamená být schopen pružně, přesto pevně a sebevědomě, reagovat na změny, které se dějí v nás a okolo nás v každém okamžiku. Být stabilní znamená si být schopen tzv. praxi ásán i život sám „ustát“. 

Ze stability fyzické s pravidelnou praxí přichází také větší stabilita emoční, mentální a také naše úroveň energie zůstává více méně neměnná. Přestáváme vnímat svět jako místo plné protichůdných dualit, ale začínáme jej vnímat jako komplexní, snad tekuté, plné, nelimitované univerzum. 

Budeme objevovat rovnováhu a (ne)stálost pěti kóš (tělních obalů)- fyzické, energetické, mentální, kóši moudrosti a intelektu a obalu blaženosti. Prozkoumáme nástroje, které můžeme využít ke zjištění, jak si na poli stability a rovnováhy stojíme a jak měřit úspěšnost naší jógové praxe. K tomu budeme možná muset nově vymezit, co to vůbec znamená mít úspěšnou jógovou praxi. 


Lektorka: Petra Plutnarová 

Petra se věnuje jógové terapii, vinjása józe, jin józe, meditaci, somatické práci s tělem a traumatem, a vede specializované workshopy v oblasti pánevního dna, zdravé páteře, obrácených pozic, meditace a další. Za jógou jezdí po světě, studovala v ášramech v Indii, na Bali i na Srí Lance. Je i terapeutkou reiki. Je vášnivou tanečnicí a cestovatelkou. Více o ní se dočtete na www.yoguimuse.com

Using Format