TEKUTÁ PÁTEŘ

Jógová teorie a praxe – předklony, záklony, rotace 

Naše páteř je naší osou. Naším středem, středem našeho osobního vesmíru. Je naším spojením mezi zemí a nebem, místem, kde se potkává náš sever, jih, východ a západ. Symbolizuje spojení mezi světským a božským, materiálním a duchovním světem. Spodek páteře nás směruje k zemi, zatímco horní část páteře podpírá naši hlavu. Uvědomit si oba konce tohoto pilíře znamená umožnit spojení mezi námi a světem a podpořit hledání vnitřního klidu a rovnováhy. 

Na workshopu si ukážeme, jak zapojit v naší praxi ásán celou délku páteře, jak naši páteř osvobodit od pohybových stereotypů, které jsme nasbírali v průběhu života. Přiblížíme si, jak v záklonech a předklonech zapojit celé tělo a tím páteři odlehčit a zbytečně ji v pozicích nepřetěžovat. Naučíme se dopřát páteři prostor a tím jej dopřát i sami sobě v každodenním životě. 

Workshop je vhodný pro prevenci a řešení chronických bolestí zad, přetváří nevhodné pohybové stereotypy, které k bolesti zad vedou, je vhodnou prevencí proti vyhřeznutí meziobratlových plotének, poskytuje pevný základ pro bezpečné provedení jógových ásán (pozic) a je účinnou prevencí před zraněními, která mohou nastat v důsledku nesprávného provádění jógových pozic. 

 Kontraindikace: Akutní bolesti zad, pooperační stavy, těhotenství, aktuální bakteriální či virová infekce, těhotenství, šestinedělí, panická ataka, schizofrenie, mentální poruchy, extrémní hypo/hypertenze, hraniční poruchy, epilepsie. 

 Program: 

 - Jógová praxe. 

 - Předklony. Záklony. Rotace (Teorie) 

 - Páteř. Rovina fyzická, energetická, emocionální, spirituální, mentální. Teorie.
 

- Předklony. Záklony. Rotace (Praxe)

Using Format