GOVÁ PRAXE JAKOSTROJ CELISTVOSTI


 Jang je princip dynamický, rychlý horkokrevný, chce věci posouvat, dotahovat. Chce dobývat a vyhrávat. Jeho vyjádřením je dělání, síla, pohyb. Jako takový převažuje v mužském těle a mysli. 

Jin je princip spočinutí, tekutosti, temnoty, odevzdání se. Jeho vyjádřením je otevření se, přijetí. Jako takový převažuje v ženském těle a mysli.
Oba principy jin a jang ale máme všichni v sobě, muži i ženy. A všichni čas od času potřebujeme věci posouvat a potom opět najít klid a harmonii ve svém srdci, přiblížit se sám sobě a možná se světu poté i snadněji otevřít a najít netušené kvality v interakci s okolím. 

 Workshop bude kombinací teorie a praxe, budeme praktikovat jógu dynamickou s důrazem na jang (sílu, horní polovinu těla, sílu nohou) i jin jógu, která nám otevře dveře k syrovosti naší existence a nehybnosti mysli, dovolí nám spočinout v klidu a zlepší naši flexibilitu. Dozvíme se a prožijeme, jakou roli hrají jin a jang v našich životech, proč je dobré je umět rozlišit a naučit se mezi nimi proplouvat stejně jako mezi naší mužskou a ženskou energií a jak k využití obou dojít. Jak podpořit harmonii, když nám některá energie chybí a jiná přebývá. 

Vše uvedeme do kontextu dualit a celku, z pohledu jak tradiční jógové a ajurvédské praxe, tak tradiční čínské medicíny. Záměrem je znovuobjevit celistvost a znovu probudit všechny energie v našem těle k životu tak, aby nám sloužily jak v běžném životě tak při naší tělesné a duchovní praxi. 

Program:

 - Jógová praxe pod vlivem Jang. Dynamika. 

- Princip duality a celku z pohledu různých tradic. 

- Jógová praxe pod vlivem Jinu. Uvolnění. 

Using Format