INDICKÉ VÁNOCE A ČESKÝ NOVÝ ROK

 Moji milí. 

 Čas letí jako voda, jak také jinak, když i my jsme z 80-90 procent tvořeni vodou, ano, je to tak, už se zjistilo, že je to více, než se původně vědci domnívali. Vše plyne v proudu života. A tak vesmír nezastavuje a stále se odehrává mystérium na našich cestách. Ráda bych Vám sdělila pár novinek. Z profesního hlediska jsem opět měla možnost se v loňském roce posunout, kromě Iniciace II. stupně Reiki (energetické léčení kdy terapeut je kanálem pro energii, která nastartuje regenerační procesy v organismu klienta) jsem také vystudovala Školu bederního svalstva pod vedením Míši Cusanové, kde jsem prošla transformačním procesem včetně období prenatálu, abych mohla vést Vás, a vytrénovala v technice na principu Continuum Movement. Tato technika pracuje s hlubokým ponořením do našeho tekutinového fluidního těla, kde za pomoci zvuku a jemného mikropohybu zprůchodňuje “zamrzlá místa”, odstraňuje blokády a vyživuje a léčí na buněčné úrovni. Zamrzlá místa jsou obvykle oblasti, kam jsme často nevědomě uložili nezpracované emoce a prožitky. Tato metoda je tak nejen výživná a ozdravná pro všechny, ale je zejména nápomocná při léčbě traumatu, čemuž, jak mnozí již víte, se dlouhodobě ve své práci věnuji. Já jsem Vám v procesu continua průvodcem, jemnou práci skrze své vědomí, zvuky a mikropohyby provádíte sami. 

Přirozeným navázáním na tuto metodu je můj nástup do dvouletého výcviku Kraniosakrální biodynamiky, kde se propojuje práce energetická a práce s tekutinovým tělem. Tato metoda pracuje s pohybem mozkomíšního moku a naším tekutinovým tělem, terapeut skrze svou práci poskytuje a drží prostor pro to, aby se přirozená moudrost těla klienta mohla projevit (této síle se říká “dech života”) a rozpohybovala mozkomíšní tekutinu tak, jak tělo klienta potřebuje. Terapeut vytváří bezpečné prostředí a podmínky pro hluboké zklidnění nervového systému, při kterém se tělo umí samo dotknout své léčivé moudrosti a síly a nastartuje přirozené regenerační mechanismy, které jsou léčivé nejen na vědomé, ale také na hluboce buněčné úrovni. Jako student ve výcviku teď (na výzvu svých zkušených učitelů a pod jejich výslovným vedením) poskytuji základní krátké terapie v délce 15-20 min. Postupně, jak budu ve výcviku pokračovat, bude se délka terapií prodlužovat až na standardních 90-20 min ošetření a procesy práce se budou prohlubovat. Pokud máte tedy chuť ochutnat tuto techniku, začít jemným zklidněním organismu, abyste si vše osahali a případně se rozhodli, zda do budoucna máte důvěru a zájem o hlubší proces se mnou, prosím dejte mi zprávu, ráda se s Vámi na ošetření sladím. 

 Tolik novinek, nicméně Jóga nezahálí. Vánoce a Nový rok jsem strávila na mezinárodním certifikačním výcviku jógy v Indii a propraktikovala a prostudovala se k certifikátu 100h hatha jógy a ashtanga jógy, meditace, manter, anatomie, pránajámy a ajurvédy pod vedením úžasných vzdělaných indických učitelů. Byl to zážitek, ze kterého opět budu čerpat celý život a věřím, že Vy se mnou. Něco fotek v úvodu článku. Indie je jak známo neuvěřitelná, všechno nakonec zafunguje, jen nevíte kdy a jak, a tak cesta místo 24h trvala tři dny, sáhla jsem si na své termoregulační dno - 3 týdny v kuse se pohybovat v 0 stupních bez topení není úplně něco, co bych si dobrovolně vybrala, ale stalo se a přežilo se - ale také opět usadila svou duši do ticha, klidu, znovu porovnala priority, znovu opravila náhled na to, co je meditace (neustálý vývoj), odnesla si zážitek s ajurvédskou lékařkou, indickým astrologem a prožitek z ohňového rituálu u Gangy. Indie má sílu, není pro každého, ale vytáhne z Vás všechnu usazenou špínu. Proces není vždy příjemný, ale závěrečné famfáry stojí vždy za to a dostat se blíže k sobě je slovy nepopsatelné a světskými hodnotami nevyčíslitelné.
 

Dost už řečí, nový rozvrh se rozjíždí, workshopy na celé jaro jsou naplánované a pokud jste dočetli až sem, vězte, že v dubnu zase jedeme na retreat s jógou a ajurvédou do Hotelu Kašperk. Vlastně se nestíhám divit, jaký je ten život jízda a prožívám velikou vděčnost, že jste u toho se mnou. Těším se, že se brzy někde uvidíme, ať na józe, nebo na individuálních terapiích reiki, meditací, jógové terapie, continuum movement, kraniosakrální biodynamiky nebo workshopech.

Using Format