POKRAČUJEME S MEDITACÍ/MEDITACE II

Bez cesty do nitra není žádného sebepoznání. Bez sebepoznání život nemá význam. 

Pouze ve chvílích, kdy se ztišíme, můžeme zaslechnout náš vnitřní hlas. Tam někde uvnitř vzadu už dávno víme, co je pro nás dobré. 

 Meditace a mantrajóga jsou dva různé způsoby, jak na chvíli zastavit své myšlenky, vandrování z minulosti do budoucnosti, nejrychlejší cesta k našemu srdci a oddání se vyššímu vedení. Jsou také způsobem, jak se nenechat ovládat vnějšími okolnostmi, jak zvýšit svou energii, soustředění, nastartovat samoléčivé schopnosti organismu, a budovat postoj pozorovatele, který nám pomáhá řešit každodenní situace. 

 Mantrajóga je nejspolehlivějším způsobem, jak otevřít naše srdce a podpořit důvěru v to, že se věci dějí, jak mají a pro naše dobro. Pravidelná meditační praxe a zpěv/recitace manter mají moc vám od základu změnit život. 

 Tento workshop je pokračováním workshopu “JAK ZAČÍT S MEDITACÍ”. V případě alespoň částečných zkušeností s meditací je možné se workshopu zúčastnit I bez předchozí účasti na úvodu do meditace. 

 V první části nás čeká praxe specifické meditace zaměřené na kontrolu emocí a úvod do meditační praxe vipassaná. V druhé části si vysvětlíme význam a intonaci některých nejčastějších a nejsilnějších manter. 

 Kontraindikace: Aktuální bakteriální či virová infekce, panická ataka, schizofrenie, mentální poruchy, hraniční poruchy, epilepsie.  

Program: 

 - Jógová praxe (rozcvičení) 

 - Meditace Vipassana I + II 

 - Meditace: práce s emocemi 

 - Mantry. Praxe.


Using Format